023-5254652

Intercoolers / Turbokoelers

Een intercooler (Turbokoeler of Luchtkoeler) is een warmtewisselaar die bij verbrandingsmotoren uitgerust met een turbolader of compressor gebruikt kan worden. Bij een turbomotor wordt de aangezogen lucht door de turbocompressor onder druk naar het inlaatspruitstuk gebracht, waardoor er meer lucht naar de verbrandingsruimte gaat en er meer brandstof ingespoten kan worden waardoor de motor meer vermogen kan leveren.

Bijl maakt, reviseert en levert al intercoolers sinds 1957 en is inmiddels een bekende naam in zowel de wereld van de garagehouders en monteurs als in de wereld van de restaurateurs en servicemonteurs.

Wij doen niet alleen intercoolers van (race) voertuigen, maar ook van (statische) generatoren, industriële apparatuur, koelinstallaties en nog veel meer.

Omdat wij continue bezig zijn om de prijs/kwaliteit verhoudingen van onze leveranciers te vergelijken, kunnen wij u al onze producten en diensten tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Daar al onze kennis en kunde reeds in huis is, hebben wij weinig overhead en kunnen zo onze prijzen laag houden.